nieuws

Westersuyker boekt meer winst

Financieel

Westersuyker schrijft over de eerste helft van 2004 een nettowinst van 5,14 miljoen euro in de boeken bij.

In de eerste zes maanden van 2003 boekte de beursgenoteerde vastgoedbelegger nog een winst van 4,1 miljoen euro. De winst per aandeel steeg van 1,88 euro tot 2,32 euro. De portefeuille vastgoed in exploitatie nam van 273,8 miljoen ultimo 2003 toe tot 297,9 miljoen euro in juni 2004.De huuropbrengsten over het eerste halfjaar van 2004 stegen ten opzichte van de vergelijkbare periode een jaar eerder met 14,5 procent tot 12,4 miljoen euro. De exploitatie-, beheer- en algemene kosten stegen in het eerste halfjaar van 2004 met 29,1 procent van 1,11 miljoen tot 1,43 miljoen euro, vooral door hogere exploitatiekosten. De rentelasten daalden van 4,63 naar 4,59 miljoen euro. Westersuyker is voor ongeveer tweederde in handen van Reggeborgh, het investeringsvehikel van de bouwfamilie Wessels. Volgens het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) houden onder meer World Online-oprichter Nina Brink, de familie Blokker van de gelijknamige winkelketen en vastgoedmiljonair Cor van Zadelhoff een belang van meer dan 5 procent.Westersuyker was een houdstermaatschappij van aandelen van het suikerconcern CSM. Reggeborgh kocht het beursfonds in 1998 op en vormde het om tot een vastgoedbeleggingsfonds.

Reageer op dit artikel