nieuws

wereldhave wil britse obligaties opkopen

Financieel

Vastgoedonderneming Wereldhave heeft in het Verenigd Koninkrijk een bod gedaan van 60 basispunten boven de Treasury Stock 2015 op een pakket obligaties ter waarde van maximaal 20 miljoen pond.

Het schuldpapier met de hoge couponrente van 9,5 procent en 10,75 procent dateert uit 1985 en 1987 en is destijds uitgegeven door de Britse onderneming Peachey, die eind jaren tachtig werd overgenomen door Wereldhave.Volgens corporate treasurer Charles Bloema wil Wereldhave met het bod op toekomstige rentekosten besparen. De premie van 60 basispunten die wordt betaald, kan deels worden gecompenseerd bij de belastingbetaling over 2006. Ook verwacht hij zo een grotere flexibiliteit te verkrijgen in de pondenfinanciering. ?Inflexibele financiering past niet meer in onze huidige financieringsstrategie.’Het bod geldt tot 13 december. Als referentie geldt de Treasury Stock 2015, zeg maar de Engelse staatslening. Het bod heeft betrekking op een pakket ter waarde van maximaal 20 miljoen. In totaal heeft Wereldhave nu nog voor 44 miljoen pond obligaties uitstaan bij Britse institutionele beleggers, die door Peachey destijds zijn uitgegeven.

Reageer op dit artikel