nieuws

Wereldhave boekt meer winst

Financieel

Wereldhave heeft in het tweede kwartaal 46,5 miljoen euro winst behaald.

Dat is flink hoger dan de 17,7 miljoen euro die de vastgoedbelegger in dezelfde periode van 2003 boekte. De vastgoedexploitant dankte de winststijging aan de waarde van zijn beleggingspanden, die voor 17,8 miljoen euro extra in de boeken kwamen.In de vergelijkbare periode een jaar eerder moest Wereldhave zijn bezit nog met 11,4 miljoen euro afwaarderen. Dat blijkt uit de cijfers die de vastgoedbelegger dinsdag heeft gepubliceerd.Wereldhave exploiteert kantoren, winkels en bedrijfsruimten in onder meer Nederland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De vastgoedportefeuille van het bedrijf was aan het einde van het tweede kwartaal 1,97 miljard euro waard. De huurinkomsten bedroegen over het afgelopen kwartaal 35,6 miljoen euro. In de eerste zes maanden van dit jaar ontving Wereldhave 71 miljoen euro aan nettohuur, een half miljoen minder dan in dezelfde periode in 2003. De winst over het eerste halfjaar bedroeg 75,4 miljoen euro.    

Reageer op dit artikel