nieuws

Waarde vastgoedbezit verzekeraars met 1 miljard afgenomen

Financieel

De waarde van het vastgoedbezit van institutionele beleggers is in het tweede kwartaal van 2004, vergeleken met het voorgaande kwartaal, met 1 miljard euro gedaald tot 11 miljard euro.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) van het bezit van pensioenfondsen en verzekeraars.De waarde van het vastgoedbezit van pensioenfondsen bleef in de periode gelijk op 22 miljard euro. Pensioenfondsen en verzekeraars hadden in het tweede kwartaal van 2004 830 miljard euro op hun balans staan. Dat is een miljard meer dan in het voorgaande kwartaal. In het eerste halfjaar steeg het bezit van de fondsen met ruim 26 miljard euro en dat van de verzekeraars met 21 miljard euro, vergeleken met een jaar eerder.

Reageer op dit artikel