nieuws

volkerwessels stopt met duits vastgoed

Financieel

Het bouwconcern VolkerWessels is vorig in Duitsland dieper in de rode cijfers beland, terwijl aanvankelijk op een minder groot verlies werd gerekend.

De onderneming zet in de loop van dit jaar een punt achter de bouw- en vastgoedactiviteiten bij de oosterburen.Dat maakte VolkerWessels bekend bij de publicatie van de jaarcijfers. Het bouwbedrijf wil in Duitsland wel verder in de infrastructuur (spoor, wegen, energievoorziening en telecom). VolkerWessels blijft zich voor toekomstige groei dus wel richten op verdere internationalisatie, maar kies daarbij voor geografische markten en activiteiten die groeiperspectief bieden. In Noordwest-Amerika wordt versterkt ingezet op groei van de activiteiten (landdevelopment, civiele werken en grootschalig wegenonderhoud) alsook in het Verenigd Koninkrijk (civiele werken, wegenonderhoud, spoor en bouw en vastgoed).Buiten Duitsland deden vrijwel alle onderdelen het beter dan in 2004. De nettowinst steeg daardoor met 8 procent tot 67,1 miljoen euro (was 62,1 miljoen euro). De bedrijfsopbrengsten stegen in 2005 tot 4,16 miljard euro in vergelijking met 3,865 miljard een jaar eerder. In Nederland stegen de inkomsten met 2,9 procent tot ruim 3 miljard euro. Volgens VolkerWessels ontwikkelt zijn positie op de Nederlandse markt zich gunstig.Mede dankzij een aantrekkende economische groei in de thuismarkt, verwacht het bouwbedrijf voor 2006 een aanzienlijke verbetering van de resultaten.

Reageer op dit artikel