nieuws

Vesteda biedt obligaties aan ter waarde van 400 miljoen euro

Financieel

Het woningfonds Vesteda heeft voor Vesteda Residential Funding I obligaties aangeboden ter waarde van 400 miljoen euro.

De obligaties hebben een Triple A-rating gekregen en zullen voor de helft worden gebruikt voor herfinanciering van de huidige portefeuille. De andere helft zal worden aangewend voor verdere uitbreiding/optimalisering van de woningportefeuille. De obligaties worden aangeboden aan grote internationale beleggers. Naar verwachting zullen ze reeds voor het einde van deze week zijn volgetekend en ze krijgen vervolgens een notering aan de Amsterdamse Euronext. De Deutsche Bank in Amsterdam begeleid de obligatieuitgifte. In 2002 werd door Vesteda al voor een bedrag van 1,2 miljard euro geherfinancierd met obligaties op de kapitaalmarkt.

Reageer op dit artikel