nieuws

Vermogen ABN Amro vastgoedfonds groeit sterk

Financieel

Het vermogen van het ABN Amro Global Property Securities Fund is gedurende het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 april, gegroeid van 717 miljoen euro naar 801 miljoen euro.

Het dividend is vastgesteld op 1,90 euro per aandeel, een fractie minder dan het dividend over het vorige boekjaar. Gedurende de verslagperiode steeg de herleide intrinsieke waarde van het aandeel met 30,4 procent van 33,97 euro naar 44,31 euro. Europa kende een sterke ontwikkeling en eindigde de verslagperiode ruim 40 procent hoger. Vooral het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Zweden deden het goed. Het ABN Amro Global Property Securities Fund is veruit het grootste vastgoedfonds dat wordt beheerd door ABN Amro Asset Management. De andere vastgoedfondsen zijn ABN Amro Property Securities Fund America (portefeuille 29 miljoen euro, dividend 2,90 euro per aandeel); ABN Amro Property Securities Fund Europe (portefeuille 51 miljoen euro, dividend 1,60 euro); en het ABN Amro Property Securities Fund Far East (portefeuille 9,2 miljoen euro, dividend 0,80 euro).Over de hele wereld genomen bleef indirect vastgoed gedurende de eerste tien maanden van de verslagperiode goed in de gunst van de belegger staan, stelt de fondsbeheerder in het jaarverslag. ‘Nadat een forse kapitaalstroom de waarderingen sterk had opgerekt, werd de vastgoedmarkt in april met een forse correctie geconfronteerd. De zwaarste klappen vielen in de Verenigde Staten, waar de REIT-markt een diepe val maakte.’     

Reageer op dit artikel