nieuws

Verlies voor investeringsmaatschappij Kardan

Financieel

De Israëlische investeringsmaatschappij Kardan, met aanzienlijke vastgoedbelangen in portefeuille, heeft het afgelopen jaar een nettoverlies geboekt van 7,2 miljoen dollar.

Een jaar eerder schreef het bedrijf nog een winst van 3,1 miljoen dollar in de boeken. De omzet kwam uit op 159,5 miljoen dollar, een stijging van 12 procent. Deze verbetering kwam vooral door uitbreiding van de activiteiten, aldus Kardan woensdag. Het nettoverlies komt vooral door niet-operationele lasten en afwaarderingen. De investeringsmaatschappij draaide in de tweede helft van het afgelopen jaar aanzienlijk beter dan in de eerste zes maanden.Kardan verwacht het resultaat in het lopende jaar verder te verbeteren. De onderneming wil uitbreiden in de markt voor infrastructuur in Centraal en Oost-Europa. Kardan kreeg in juli vorig jaar een notering aan de beurs in Amsterdam. Het bedrijf had al een notering in Tel Aviv.

Reageer op dit artikel