nieuws

Vendex KBB nu al weer gedeeltelijk in andere handen

Financieel

Vendex KBB komt waarschijnlijk al weer gedeeltelijk in andere handen.

De Amerikaanse participatiemaatschappij Kohlberg, Kravis & Roberts (KKR) heeft een deel van haar belang overgedaan aan de Britse participatiemaatschappijen Cinven en Permira, die ieder 22 procent nemen. Eind maart deden de twee Britse maatschappijen nog tevergeefs een bod op Vendex KBB, dat inmiddels van de beurs is gehaald. Eerder haakte Change Capital als deelnemer af. Van de oorspronkelijk groep ondernemingen die Vendex KBB van de beurs wilde halen, behoudt verder Alpinvest een belang van iets meer dan 10 procent. Wat de Britse ondernemingen betalen, is niet bekend gemaakt, maar aangenomen wordt dat dat verhoudingsgewijs niet meer is dan het KRR-consortium heeft uitgegeven.     

Reageer op dit artikel