nieuws

vastned maakt verkoop kantorenpoot bespreekbaar

Financieel

De verkoop van zijn kantorenpoot is voor vastgoedbelegger VastNed niet langer onbespreekbaar.

‘Voor een goede prijs is alles te koop’, zei topman Reinier van Gerrevink vrijdag in een toelichting op de halfjaarcijfers. Die optie is niet denkbeeldig. Volgens de bestuursvoorzitter is Vastned in het verleden benaderd door geïnteresseerde bedrijven. Die toonden zowel interesse in de vastgoedportefeuille met kantoren als in de winkelpanden, die Vastned onder de naam Retail beheert. Gerrevink: ‘Maar daarvan is nu geen sprake.’Uit de halfjaarcijfers blijkt dat VastNed Offices/Industrial een direct beleggingsresultaat heeft behaald van 15,9 miljoen euro tegen 16,3 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De verwachting voor het boekjaar werd licht verlaagd. Per aandeel daalde het direct beleggingsresultaat in de periode van euro 0,85 naar euro 0,84. De directie heeft het interim-dividend vastgesteld op euro 0,50 per aandeel. Voor heel 2006 verwacht het vastgoedbedrijf een direct beleggingsresultaat van ongeveer 1,70 euro per aandeel, waar in 2005 1,72 euro werd gerealiseerd. Eerder voorspelde VastNed O/I een direct resultaat voor dit jaar dat ongeveer op het niveau van vorig jaar zou liggen. Het totale beleggingsresultaat bedroeg in de periode 28,1 miljoen euro. Het indirect resultaat over het eerste halfjaar bedroeg daarmee 12,2 miljoen positief, tegen 12,9 miljoen negatief in dezelfde periode een jaar eerder. De brutohuuropbrengsten waren in het eerste halfjaar van 2006 41,2 miljoen euro, een afname van ruim 7 procent. Deze daling was toe te rekenen aan verkopen van deels of geheel leegstaande objecten.

Reageer op dit artikel