nieuws

vastgoedtak dura vermeer boerde goed in 2005

Financieel

De divisie Bouw en Vastgoed van Dura Vermeer heeft in 2005 zijn winstverwachtingen overtroffen.

Het resultaat vóór bijzondere baten en lasten steeg vorig jaar met 42 procent tot 14,1 miljoen euro. De omzet uit de woning- en utiliteitsbouw steeg vorig jaar met 16 procent tot 620 miljoen euro. Tweederde daarvan, 424 miljoen euro, kwam op rekening van de woningbouw. Dit jaar verwacht de divisie Bouw en Vastgoed verder te kunnen profiteren van de aantrekkende economie, de verwachte toename van de woningbouwproductie en nieuwe initiatieven voortkomend uit de Nota Ruimte. Een tegenvaller is het uitstel van de bouw van een nieuw kantoor van Getronics PinkRoccade in Houten. Het gebouw van 29.000 m2 wordt ontwikkeld door LSI en gebouwd door Dura Vermeer. Voor 2006 verwacht de onderneming tenminste een gelijk resultaat.

Reageer op dit artikel