nieuws

vastgoedfondsen pggm renderen goed

Financieel

PGGM heeft over het tweede kwartaal van 2006 een negatief beleggingsrendement van 0,8 procent gerealiseerd, tegen een positief rendement van 3,7 procent in het eerste kwartaal van dit jaar.

De vastgoedfondsen, waarin PGGM participeert, rendeerden echter goed: in het eerste half jaar realiseerden deze fondsen een gemiddeld rendement van 12,3 procent.Het totaal belegd vermogen steeg licht van 74,4 miljard naar 74,5 miljard euro. De dekkingsgraad op marktwaarde was op 30 juni 2006 133 procent, tegen 130 procent aan het einde van het eerste kwartaal. Volgens PGGM sloegen het optimisme en de stijgende koersen van de afgelopen tijd snel om naar onzekerheid en dalingen in het tweede kwartaal. Voor heel 2006 verwacht PGGM echter wel een stijging van rond de 2 procent. ‘De duidelijke stijging van het aantal OBU- en FLEX-pensioenen heeft zich in het tweede kwartaal verder voortgezet’, laat PGGM weten.

Reageer op dit artikel