nieuws

vastgoedbeleggingen apb renderen goed

Financieel

De vastgoedbeleggingen van ambtenarenpensioenfonds ABP hebben het derde kwartaal goed gerendeerd, met een rendement van bijna 10 procent.

Over de eerste negen maanden van dit jaar komt het rendement uit op ruim 22 procent. ABP zag zijn totale vermogen groeien tot 201,1 miljard euro, een stijging met 7,3 miljard. Dat maakte ABP gisteren bekend.Het rendement op het totaal belegde vermogen kwam uit op 3,9 procent. De dekkingsgraad stond eind vorige maand op 129,3 procent, een afname met 3,7 procentpunt. Dat kwam door een stijging van de pensioenverplichtingen met bijna 10 miljard euro. Deze namen toe doordat de rente in de achterliggende periode is gedaald. ABP stelde zich eerder een dekkingsgraad ten doel van 140 procent, alvorens eventueel pensioenen te indexeren. Naast ABP maakte ook PGGM, het pensioenfonds voor de zorgsector, gisteren zijn resultaten bekend. Het vermogen van PGGM ging in het derde kwartaal 3,1 procent omhoog naar ruim 77 miljard euro. Het fonds denkt erover de pensioenen van de ongeveer 2 miljoen werknemers volledig te gaan indexeren. Bij PGGM daalde de dekkingsgraad niettemin 3 procentpunten naar 130 procent, ook door toenemende verplichtingen.

Reageer op dit artikel