nieuws

vastgoedbedrijf kardan boekt recordwinst

Financieel

De nettowinst van de ook in Amsterdam genoteerde Israelische investeringsmaatschappij Kardan is gedurende het eerste kwartaal verdubbeld tot 30,5 miljoen dollar.

De inkomsten uit de Vastgoedactiviteiten bedroegen 177,9 miljoen dollar, tegen 63,8 miljoen dollar voor dezelfde periode vorig jaar. GTC SA – een in Warschau genoteerd vastgoedbedrijf waarin Kardan een belang houdt van 46,68 procent – droeg voor 157,8 miljoen dollar bij aan het bedrijfsresultaat (was 46,1 miljoen dollar). GTC SA (waarvan ING Nationale Nederlanden overigens 5,99 procent van de aandelen bezit) boekte over het jaar 2005 een recordwinst. Het is opgenomen in de lijst van GPR 250, de index van de 250 grootste en meest liquide vastgoedondernemingen ter wereld. In het eerste kwartaal van 2006 rondde het met succes een kapitaalsuitbreiding af, dat zal worden aangewend om de versnelde groei te kunnen financieren. Deze kapitaalsuitbreiding leidde tot extra baten voor een bedrag van 41,5 miljoen dollar voor Kardan.In het eerste kwartaal van 2006 voltooide GTC SA twee nieuwe kantoorgebouwen, in Boekarest en Warschau. Deze gebouwen werden gehergewaardeerd tot hun marktwaarde, hetgeen is weerspiegeld in de omzet van het eerste kwartaal voor een bedrag van 99,8 miljoen dollar. De vastgoedactiviteiten van Kardan in Midden- en Oost-Europa nemen in snel tempo toe. Het ontwikkelingsprogramma wordt versneld uitgevoerd om de kunnen profiteren van de sterke vraag van de markt in Midden- en Oost-Europa. In maart maakte GTC SA ook plannen bekend voor de ontwikkeling van extra stukken land in Roemenië en Servië. In dezelfde maand werd een begin gemaakt met vastgoedactiviteiten in Slowakije, het zevende land waarin het bedrijfsonderdeel actief is.

Reageer op dit artikel