nieuws

vastgoed wereldhave rendeert goed

Financieel

Vastgoedbedrijf Wereldhave heeft in de eerste helft van het jaar een winst behaald van 155,7 miljoen euro.

In de overeenkomstige periode vorig jaar was dat 87,8 miljoen euro. De sterke stijging was het gevolg van boekwinsten op de verkoop van vastgoed en een hogere waardering van de bezittingen. De boekwinsten bedroegen bij elkaar 40 miljoen euro. De waarde van het bezit steeg met 75,6 miljoen euro. Wereldhave haalde in deze periode een direct beleggingsresultaat van 56,6 miljoen euro, vergeleken met 58,5 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Het direct resultaat per aandeel over de eerste zes maanden van dit jaar daalde licht, van 2,66 euro naar 2,57 euro.De netto huuropbrengsten stegen met 1,8 miljoen euro. Dit was vooral te danken aan een betere bezettingsgraad van de portefeuille en een positief netto effect van aan- en verkopen. De bezettingsgraad van de portefeuille over het tweede kwartaal van 2006 bedraagt 93,1 procent, in vergelijking met 92,8 procent in het eerste kwartaal 2006. Wereldhave spreekt geen verwachting uit voor de rest van het jaar en laat zich ook niet uit over eventuele aankopen. Het bedrijf zegt dat het terughoudend is door de huidige hoge marktprijzen.Toch waren beleggers niet tevreden met het resultaat. Analisten hadden op een hoger rendement gerekend. Het aandeel noteerde gisteren een verlies tot 2,6 procent. Volgens ABN Amro is Wereldhave minder goed gepositioneerd dan branchegenoten om te kunnen profiteren van de verbeterde economische omstandigheden in Europa. Ook is de bank bezorgd over de ontwikkelingsprojecten van het concern in de Verenigde Staten, waar de huizenmarkt afkoelt.

Reageer op dit artikel