nieuws

vastgoed stut nettowinst schiphol

Financieel

De vastgoedpoot van Schiphol heeft in het eerste halfjaar een bedrijfsresultaat van 45,3 miljoen euro gehaald, een stijging van 57,9 procent.

De winstgroei is te danken aan de oplevering van nieuwe gebouwen, nieuwe langlopende contracten en waardestijgingen van het vastgoed. Schiphol bezit en exploiteert gebouwen op zijn eigen luchthaven en op buitenlandse luchthavens. Vooral door het sterke resultaat van de vastgoedtak haalde Schiphol de eerste zes maanden een nettowinst van 88 miljoen euro, een stijging van 8,4 procent. Ook de winkels van Schiphol presteerden goed. Passagiers gaven het eerste halfjaar meer geld uit op de luchthavens aan eten, drinken, parfum en alcohol. De See Buy Fly-winkels van Schiphol hebben de artikelen scherper geprijsd en meer reclame gemaakt. Dat wierp zijn vruchten af. De inkomsten van de filialen namen 11,8 procent toe tot 40,8 miljoen euro. De aangescherpte beveiliging na de voorkomen aanslagen in het Verenigd Koninkrijk zal echter wel negatieve gevolgen hebben voor de winkels, denkt Schiphol. Op vluchten naar de Verenigde Staten mogen reizigers geen vloeistoffen, zoals drank, meer in hun handbagage meenemen. De luchthavengroep is in overleg met de Amerikaanse autoriteiten om deze regeling te versoepelen.

Reageer op dit artikel