nieuws

uitstekend rendement metaal & techniek

Financieel

Het totale resultaat van de vastgoedportefeuille van het pensioenfonds voor Metaal & Techniek is vorig jaar uitgekomen op 22,3 procent.

Met name de internationale portefeuilles behaalden zeer hoge rendementen. Dat meldt het pensioenfonds in zijn jaarverslag over 2005. De waarde van het directe vastgoed steeg van 1,877 miljard euro in 2004 naar 2,327 miljard in 2005. De portefeuille vastgoedaandelen groeide naar 1,174 miljard euro (2004: 989 miljoen euro). Al een groot aantal jaren levert de portefeuille onroerende zaken uitstekende en stabiele rendementen, schrijft de directie. Ook in 2005 werden goede resultaten behaald. In deze beleggingscategorie kiest het fonds voor spreiding over directe beleggingen in Nederland (woningen, kantoren en winkels) en over zowel private als beursgenoteerde beleggingen in Europa, Amerika en het Verre Oosten.De niet aflatende wereldwijde vraag naar vastgoed, in combinatie met het beperkte aanbod, had een sterk prijsopdrijvende invloed. De directe Nederlandse portefeuille, die sterk defensief is ingericht, ‘deed het ook uitstekend’.

Reageer op dit artikel