nieuws

sterke winststijging homburg invest

Financieel

Homburg Invest heeft in het tweede kwartaal van 2006 zijn nettowinst met 77,4 procent zien stijgen naar 6,7 miljoen Canadese dollar.

Per aandeel nam de winst toe van CAD 0,06 naar CAD 0,07. Dat heeft de vastgoedmaatschappij die onroerend goed bezit en ontwikkelt in Canada, de Verenigde Staten en West-Europa bekendgemaakt. De resultaten zijn volgens de boekhoudmethode IFRS. De omzet uit vastgoed steeg in de driemaandsperiode met 95,7 procent naar 24,5 miljoen dollar. De netto operationele winst uit vastgoed klom met 128 procent naar 21,6 miljoen. Behalve de kwartaalcijfers maakte Homburg veranderingen in het topmanagement bekend. Zo treedt James Miles in de voetsporen van vertrekkend financieel directeur Ira MacInnis, die met pensioen gaat. Richard Stolle, momenteel president European Operations, is benoemd tot algemeen directeur.

Reageer op dit artikel