nieuws

simmons & simmons adviseert bij beursgang yatra

Financieel

Op woensdag 6 december heeft Yatra Capital als eerste Indiaas vastgoedfonds een notering gekregen aan de Eurolist by Euronext van Euronext Amsterdam, na een plaatsing van aandelen bij beleggers in de grootte van 100 miljoen euro.

Bastiaan Siemers van Simmons & Simmons verzorgde het juridische advies voor het Nederlandse recht. Christopher Jones van het Engelse kantoor Mishcon de Reya trad op als lead advisor. ABN Amro was betrokken als listing agent, terwijl Fairfax IS Plc optrad als placing agent.Yatra Capital is een beleggingsinstelling die als doel heeft vermogensgroei voor haar aandeelhouders te creëren door verkrijging, ontwikkeling en verkoop van hoogwaardig vastgoed in India bestemd voor zowel de woning- als winkelmarkt. Het fonds is opgericht om internationale investeerders, waaronder Morley Fund Management, Fortis Investments en Standard Life, de mogelijkheid te bieden te profiteren van de Indiase vastgoedmarkt. Volgens Yatra Capital bestaan er aanzienlijke investeringsmogelijkheden door de recente liberalisering van buitenlandse investeringen door de Indiase overheid, gepaard met de snelle groei van de Indiase economie. De investeringen zullen worden gespreid over verschillende locaties in India met een primaire focus op tier II en tier III steden. Bijzondere investeringsmogelijkheden in tier I steden zullen eveneens worden overwogen als er naar het oordeel van Yatra Capital waarde kan worden gecreëerd.Saffron Capital Advisors, een vastgoedadviseur met speciale kennis van de Indiase vastgoedmarkt, zal optreden als vastgoedadviseur. Via een uitgebreid netwerk in India heeft Saffron inmiddels een portefeuille van potentiële investeringsmogelijkheden voor Yatra Capital geïdentificeerd met een totale waarde van ongeveer 390 miljoen euro. De verwachting is dat het kapitaal van Yatra Capital in twaalf tot achttien maanden volledig zal zijn geïnvesteerd.Volgens Bastiaan Siemers, verbonden aan het Financial Markets Team van Simmons & Simmons, die de beursgang in Nederland begeleidde, ?duidt deze IPO, op een groeiende trend waarbij buitenlandse beleggingsinstellingen door middel van een beursnotering in Amsterdam toegang krijgen tot de Nederlandse en internationale kapitaalmarkt, terwijl de keuze voor een statutaire vestiging op de Kanaaleilanden voldoende juridische flexibiliteit waarborgt’.

Reageer op dit artikel