nieuws

schiphol rond oktober klaar voor beursgang

Financieel

Schiphol is intern voorbereid op een beursgang in oktober of november van dit jaar.

Dat zei chief financial officer (CFO) Pieter Verboom van de luchthaven gisteren op een conferentie voor financieel directeuren in Noordwijkerhout. Hierbij is het volgens Verboom de bedoeling dat 30 procent van de Schiphol-aandelen naar de beurs gaat. Hoeveel procent er naar institutionele beleggers gaat en hoeveel naar particuliere beleggers is nog niet duidelijk. ‘Er is nog niet eens een consortium vastgesteld’, liet Verboom weten. Het kabinet wil 49 procent van de aandelen Schiphol verkopen. De stukken zijn nu nog in het bezit van de Staat en van de gemeenten Amsterdam en Rotterdam. Eind deze maand spreekt de Eerste Kamer zich uit over de plannen.

Reageer op dit artikel