nieuws

Rodamco Europe succesvol bij nieuwe obligatieleningen euro

Financieel

Precies een week, nadat Rodamco Europe had aangekondigd met een nieuwe obligatielening te zullen komen ter waarde van ongeveer 600 miljoen euro, blijkt deze al te zijn volgetekend.

In totaal heeft Rodamco Europe nu voor 700 miljoen euro aan nieuwe obligaties uitgegeven. CFO John de Die: ‘Op basis van de belangstelling van de beleggers hebben we besloten het totaal bedrag te verhogen van 600 naar 700 miljoen euro.’ De obligatieleningen worden uitgegeven onder het recent ondertekende Euro Medium Term Note (EMTN)-programma ter grootte van 2 miljard euro. De 700 miljoen euro obligaties zijn uitgeven in twee tranches, een van 500 miljoen euro tegen een vastgestelde rente van 4,375 procent en met een duur van tien jaar. En een van 200 miljoen euro tegen een variabele rente en met een looptijd van drie jaar. De variabele rente zal een bandbreedte hebben van 0,21 procent boven de driemaandelijkse Euribor. De opbrengst zal worden aangewend om bestaande kortetermijnleningen te herfinancieren.Citigroup, Morgan Stanley en UBS Investment Bank hebben als bookrunners gefungeerd voor zowel de nieuwe vastrentende obligatielening als de obligatie met variabele rente.

Reageer op dit artikel