nieuws

rodamco europe in aex-index

Financieel

Rodamco Europe en de producent van navigatiesystemen TomTom gaan deel uitmaken van de AEX-index.

Beide bedrijven zullen de AEX-index donderdag 2 maart aanvullen tot 25 fondsen. De index bestaat nu uit 23 aandelen, omdat de hoofdfondsen P&O Nedlloyd en Versatel door overnames van de beurs in Amsterdam zijn verdwenen. De reder P&O werd vorig jaar gekocht door de Deense branchegenoot Moller-Maersk en telecombedrijf Versatel kwam in handel van Tele2 uit Zweden. De MidKap-index verliest naast promovendus Rodamco Europe ook de aandelen van supermarktconcern Laurus en luchtvaartcombinatie Air France-KLM. Om de index voor middelgrote bedrijven weer volledig op sterkte te krijgen, voegt de beursexploitant de bedrijven Boskalis, Ordina, Pharming, USG en Univar toe. Ook de MidKap-index is sinds de vorige herweging in maart 2005 uitgedund. Deze week nog werd het aandeel AM uit de index geschrapt, nadat bouwbedrijf BAM zijn bod op de projectontwikkelaar gestand had gedaan. De nieuwe bedrijven in beide indices worden mede op basis van de handelsvolumes geselecteerd.

Reageer op dit artikel