nieuws

Rodamco Asia schat winst op 32 miljoen

Financieel

Het beursgenoteerde vastgoedfonds Rodamco Asia voorziet voor het gebroken boekjaar 2003/2004 een stijging van de nettowinst van 5 procent.

Daarmee komt de nettowinst uit op 32 miljoen euro. Rodamco Asia, dat mogelijk wordt overgenomen door ING Real Estate, schat in de publicatie van de voorlopige jaarcijfers het nadelige effect van de hoge koers van de euro op 4,4 miljoen euro. Rodamco Asia publiceert 19 mei de definitieve gecontroleerde jaarcijfers.Het fonds gaat uit van een herwaarderingsresultaat van 27,5 miljoen euro en een negatief valutaresultaat van bijna 50 miljoen euro. Het totaalresultaat is in tegenstelling tot vorig boekjaar positief en bedraagt naar verwachting bijna 7 miljoen euro.De intrinsieke waarde per aandeel steeg vorig boekjaar naar schatting met bijna 2 procent naar 18,06 euro. Dat is bijna exact de prijs die ING Real Estate heeft geboden op alle uitstaande aandelen van het fonds. De bieder maakte bekend dat aandeelhouders vanaf vandaag hun stukken kunnen aanbieden. De termijn loopt tot 29 april. Als ING Real Estate het bod gestand doet, zal het 11 mei tot uitbetaling overgaan.

Reageer op dit artikel