nieuws

Resultaat Westersuyker groeit gestaag door

Financieel

Het directe resultaat per aandeel van het beursgenoteerde vastgoedfonds Westersuyker is vorig boekjaar met bijna 11 procent gestegen naar 3,79 euro.

Door een herwaardering van in totaal 4,2 miljoen euro, kwam het indirecte resultaat per aandeel uit 1,94 euro. Dit resulteert in een totaal beleggingsresultaat van 5,73 euro. Vorig jaar bedroeg dit, door een eenmalige afschrijving in verband met een wijziging van de taxatiemethode, nog 2,50 euro.De bruto huuropbrengsten stegen met bijna 2 miljoen naar 21,6 miljoen euro. De vastgoedportefeuille van het fonds nam in vergelijking met eind 2002 met ruim 9 miljoen euro toe tot 274 miljoen euro. De intrinsieke waarde per aandeel steeg met ruim 3 procent naar 37,29 euro. Westersuyker wil aandeelhouders een dividend van 1,60 euro uitkeren, 10 eurocent meer dan vorig boekjaar.

Reageer op dit artikel