nieuws

resultaat kema positief na verkoop businesspark

Financieel

Het resultaat van adviesbureau Kema over 2005 is positief beïnvloed door de verkoop van BusinessPark Arnhem.

Over 2005 maakte Kema een resultaat van 13,6 miljoen euro, het hoogste resultaat ooit. Zonder deze verkoop zou het genormaliseerde resultaat voor belastingen op 2,3 miljoen euro zijn uitgekomen, met een omzet van 167,9 miljoen euro.TCN Property Projects kocht het BusinessPark Arnhem in mei vorig jaar van Kema. Dat TCN het BusinessPark Arnhem zou kopen, was toen al een jaar bekend. Het BusinessPark omvat ongeveer 90.000 m2 kantoor- en laboratoriumruimte, verdeeld over een groot aantal gebouwen. De waarde van het onroerend goed bedraagt in totaal ongeveer 50 miljoen euro.Kema bouwt overigens op dit moment samen met de TU’s van Eindhoven en Delft en met ECN een nieuw onderzoekslaboratorium voor nieuwe technologie.

Reageer op dit artikel