nieuws

Resultaat Corio stijgt met 12,4 procent

Financieel

Vastgoedbelegger Corio heeft in het eerste halfjaar zijn directe beleggingsresultaat met 12,4 procent zien stijgen tot 100,8 miljoen euro.

De onderneming, die zich toelegt op de verhuur van winkels en winkelcentra, heeft dit vrijdag laten weten.Corio zag de winst toenemen door de stijgende huurprijzen en lagere rentebetalingen. De bezettingsgraad van de beleggingsobjecten was in het eerste halfjaar 94,5 procent. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg die nog 95,5 procent. Corio verwacht over het hele jaar een beleggingsresultaat van 192 miljoen euro te zullen behalen. Dat is 8 procent meer dan het beleggingsresultaat over 2003. Eerder kondigde Corio een jaarresultaat voor 2004 aan van 185 miljoen euro.De portfolio van Corio daalde met 14,3 miljoen euro tot 3,79 miljard euro. Dit kwam door de verkoop van 69 miljoen euro aan vastgoed en een positieve herwaardering van 35,5 miljoen euro. Corio investeerde 19,2 miljoen euro.     

Reageer op dit artikel