nieuws

Reorganisaties en NMa-boetes duwen Dura Vermeer omlaag

Financieel

Reorganisaties en voorzieningen voor boetes die kartelwaakhond NMa aan Dura Vermeer heeft opgelegd, hebben het bouwbedrijf vorig jaar in de rode cijfers gedrukt.

Het bedrijf kwam uit op een verlies van 5,8 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een winst prijkte van 13,6 miljoen. De reorganisaties en de voorziening voor de boetes wegens bouwfraude kostten Dura Vermeer alles bij elkaar 18,2 miljoen. De wegenbouwdivisie van het concern werd vorig jaar beboet voor 11,2 miljoen euro wegens gesjoemel bij infrastructurele werken. Ook de bedrijfsopbrengsten zijn het afgelopen jaar teruggelopen, met 4 procent naar 962 miljoen euro. Voor het lopende jaar verwacht het bedrijf gelijke opbrengsten en een positief resultaat. Vooral in de sector wegen en ondergrondse infrastructuur was het jaar teleurstellend. De opdrachten liepen terug en de opbrengsten waren laag. Ze daalden met 11 procent naar 388 miljoen. Daaroverheen kwam nog eens de boete van de NMa. Dura heeft daar bezwaar tegen aangetekend. Het bedrijf werkt wel mee met de onderzoeken door de NMa. Mogelijk komen daar nog meer boetes uit voort. Het concern behoort tot de bedrijven die schoon schip willen maken en mogelijk belastende documentatie hebben ingeleverd bij de NMa. Bij de andere belangrijke divisie van de Zoetermeerse aannemer, bouw en vastgoed, gingen de zaken beter dan verwacht. Dat komt mede doordat er beter op de kosten is gelet en op de risico’s die nieuwe projecten kunnen opleveren.

Reageer op dit artikel