nieuws

rembrandt ontwikkeling cv verkocht

Financieel

De Kroonenberg Groep heeft van Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG de aandelen Rembrandt Ontwikkeling CV gekocht.

Met de verkoop van het 50 procent-belang aan Kroonenberg Groep eindigt de betrokkenheid van Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG bij de herontwikkeling van het voormalige ABN Amro kantoor aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Verschil van inzicht over de herontwikkeling van het gebouw ligt ten grondslag aan de transactie. De betrokken partijen willen vooralsnog niet aangeven waaruit dit verschil van inzicht bestond. Welk bedrag met de transactie is gemoeid, is niet bekendgemaakt.Kroonenberg Groep, die met ingang van juli 2006 de herontwikkeling alleen voortzet, heeft ambitieuze plannen met het 40.000 m2 grote complex. Volgens een woordvoerder van Kroonenberg Groep zijn alle commerciële functies in beeld bij de herontwikkeling. Kroonenberg Groep en Bouwfonds Vastgoedontwikkeling tekenden eind 2002 een samenwerkingsovereenkomst over de gezamenlijke herontwikkeling van het voormalige ABN Amro-bankgebouw. Het monumentale bankgebouw werd in 1992 ingebracht door ABN Amro, toen de bank wilde verhuizen naar de huidige plek op de Zuidas. Het voormalige bankgebouw aan het Rembrandstplein stamt uit 1926 en werd in 1966 en 1969 uitgebreid. De twee betrokken partijen wilden het hele gebouw strippen, met uitzondering van de monumentale gevel aan het Rembrandtplein en het vervolgens herontwikkelen tot een multifunctioneel ‘transparant’ gebouw met op de onderste bouwlagen van de Amstelstraat en het Rembrandtplein winkels, leisure en horeca en daarboven kantoorruimte en een hotel.

Reageer op dit artikel