nieuws

Redevco zoekt uitbreiding portefeuille ook buiten eurozone

Financieel

Het private vastgoedfonds Redevco, dat dit jaar zijn eerste lustrum viert, wil de komende vijf jaar uitgroeien van 6 miljard euro nu naar 10 miljard in 2010.

Dat heeft Jaap Blokhuis, CEO van het niet-beursgenoteerde fonds Redevco, dat eigendom is van de familie Brenninkmeijer, tegenover Vastgoedmarkt verklaard. Die uitbreiding van de portefeuille zal ook buiten de EU-landen worden gezocht, vooral tegen de oostgrenzen van de EU. Op de vraag of Redevco ook een beleggingstoekomst ambieert buiten de EU, antwoordt Blokhuis voorzichtig bevestigend. ‘Wij vragen ons af of we de komende vijf jaar onze beoogde groei naar een portefeuille van 10 miljard euro geheel binnen Europa kunnen realiseren. Bij ons wordt er nu ook gestudeerd op landen waar onze aandeelhouders via de detailhandel al een geschiedenis hebben, zoals de Verenigde Staten en Latijns-Amerika, dus ook landen als Brazilië en Mexico. Wij weten dat we in deze landen met een ander risicoprofiel te maken krijgen, en misschien ook wel met andere rendementen. Daar staat echter tegenover dat wij die landen kennen, dat ze aansluiten bij het verleden van de groep. Ik sluit dus niet uit dat we op den duur ook daar onze vleugels zullen uitslaan.’ In Vastgoedmarkt van september 2004 staat een uitgebreid interview met Blokhuis over het eerste lustrum van Redevco.     

Reageer op dit artikel