nieuws

Redelijk eerste kwartaal voor Cofinimmo

Financieel

Cofinimmo, het grootste beursgenoteerde vastgoedfonds in België, heeft in het eerste kwartaal van 2004 een nettoresultaat behaald van 17,8 miljoen euro.

Dat is 1,8 procent hoger dan in de overeenkomstige periode in 2003. Per aandeel steeg het nettoresultaat tot 2,01 euro. De winststijging is vooral te danken aan 20 procent lagere financiële lasten. De gemiddelde rentevoet (bankmarge en kosten van de dekkingsinstrumenten inbegrepen) van de leningen evolueerde van 4,04 procent in 2003 naar 3,83 procent. De netto huuropbrengsten zijn licht gedaald met 0,3 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar, maar zijn met 1,1 procent gestegen in vergelijking met het vierde kwartaal van 2003.De bezettingsgraad viel in vergelijking met de stand van eind vorig jaar terug met 0,68 procent tot 94 procent. Om verdere leegstand te voorkomen verhoogde het vastgoedfonds de courtage tot 25 procent voor makelaars die huurders binnenhalen voor een periode langer dan drie jaar. ‘Dankzij het succes van deze acties kon de impact van de huidige context op de bezettingsgraad en bijgevolg op de operationele cijfers van de resultaatrekening worden beperkt’, aldus de bedrijfsleiding.

Reageer op dit artikel