nieuws

q-park plaatst emissie van 200 miljoen euro

Financieel

Het parkeerbedrijf Q-Park heeft met de uitgifte van nieuwe aandelen het overbruggingskrediet voor de aankoop van het Scandinavische parkeerbedrijf Carpark afgelost.

De emissie vertegenwoordigt een waarde van 200 miljoen euro. Met deze emissie is een uitbreiding van het bestaande aandelenpakket ontstaan, de aandelen zijn bij de huidige aandeelhouders geplaatst. Ward Vleugels, bestuursvoorzitter van Q-Park. ‘Onze positie in Europa is verder versterkt met de overname van Carpark, de Scandinavische marktleider die in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken actief is. Met deze overname zijn wij met 285.000 parkeerplaatsen naar ruim 525.000 parkeerplaatsen gestegen. De markt in de Noord-Europese landen wordt als een stabiele groeimarkt ervaren. De parkeertarieven liggen op Europees niveau en de verwachtingen voor deze markt zijn goed. Bovendien past de parkeercultuur van de Noord-Europese landen prima bij Q-Park. Kwaliteitsaspecten in ons concept, zoals klantvriendelijkheid en service zijn ook daar terug te vinden. Een logische ‘fit’ dus die past in onze strategie voor de toekomst. De emissie geeft ons de gelegenheid om onze Europese strategie verder te ontwikkelen en ons kwaliteitsconcept in parkeren aan te bieden aan onze nieuwe klanten in Noord-Europa.’ De parkeeronderneming richt zich op lange termijnposities in grote Europese steden, bij vliegvelden, treinstations en ziekenhuizen. Met parkeergarages in eigendom, beheer, exploitatie of een mixvorm daarvan is Q-Park een top-2-speler binnen de Europese parkeerbranche. De laatste jaren zijn de belangen in Europa snel uitgebreid met sterke marktposities in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Scandinavië. Het bedrijf telt 2.320 medewerkers en 525.000 parkeerplaatsen en is in 10 landen van Europa actief. De huidige aandeelhouders van Q-Park zijn: ING Vastgoed Fondsbelegging, ING Vastgoed Ontwikkeling, Stichting Pensioenfonds ABP, TKP Pensioen, Delta Lloyd, Rupa, Reaal Levensverzekeringen, Stichting Bedrijfstak Pensioenfonds voor de Detailhandel, Stichting Pensioenfonds Wonen, Stichting BPF voor het Levensmiddelenbedrijf, Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw, Rabobank Pensioenfonds, Interpolis BTL, Stichting Pensioenfonds ING, Doctors Pension Funds Services., PGGM en DELA.

Reageer op dit artikel