nieuws

protego en efm lanceren vk-winkelcentra fonds

Financieel

Protego Real Estate Investors en EFM Asset Management hebben de eerste tranche geplaatst van het UK Actively Managed Shopping Centre Fund.

Het beoogde fondsvermogen bedraagt 520 miljoen euro (350 miljoen pond). De inschrijving op de eerste tranche was overtekend, waardoor Protego en EFM besloten om het totaal van de inschrijving van 50 miljoen euro (30 miljoen pond) te verhogen naar ongeveer 75 miljoen euro (50 miljoen pond) .Het UK Actively Managed Shopping Centre Fund is een closed ended offshore Jersey property unit trust, met een looptijd van tien jaar. Het fonds richt zich op institutionele beleggers in het Verenigd Koninkrijk en Nederland en geeft investeerders toegang tot een vastgoedportefeuille met winkelcentra in het VK die intensief zal worden gemanaged om het resultaat te verhogen. Het betreft hier grotere winkelcentra met een investeringswaarde van 90 miljoen euro (60 miljoen pond) of meer. Achmea Real Estate en Fortis Investments behoren tot de investeerders. Ook Protego en EFM hebben in het fonds geïnvesteerd.De tweede tranche kent een minimum investeringsbedrag van 120 miljoen euro (80 miljoen pond) voor het noodzakelijke eigen vermogen. De sluiting wordt in november verwacht gezien de belangstelling die investeerders al aan de dag hebben gelegd. Protego zal als investment manager van het fonds optreden.In het fonds zijn al drie winkelcentra in Shrewsbury opgenomen (het Darwin Shopping Centre, de Pride Hill Shopping Mall en de Riverside Mall), samen goed voor 430.000 sf (40.000 m2). Deze portefeuille werd in april van dit jaar gekocht voor ongeveer 175 miljoen euro (120 miljoen pond).Het fonds zal hoe dan steeds 3 of vier winkelcentra in bezit hebben, die voor een periode van 3 tot 5 jaar in portefeuille worden gehouden.Protego Real Estate Investors werd gelanceerd in april 2004 door Iain Reid, Charles Weeks en Hugo Llewelyn. Sinds maart 2006 is Protego ook op het Europese vasteland actief met een kantoor in Rotterdam onder leiding van Peter de Haas. Protego heeft nu voor meer dan 1,1 miljard pond aan vastgoed assets onder management.EFM dateert uit 2000 en was oorspronkelijk de vastgoedtak van Boultbee Land. EFM is actief in het VK, Zweden en Finland en beschikt over alle shopping centre management-disciplines. EFM is actief betrokken bij 28 winkelcentra.

Reageer op dit artikel