nieuws

Portefeuille Achmea Vastgoed eind 2003: 3,992 miljard euro

Financieel

De portefeuille van Achmea Vastgoed kwam eind 2003 uit op een totaal van 3,992 miljard euro.

Eind 2002 bedroeg die portefeuille nog 3,843 miljard euro. Achmea Vastgoed verzorgt de directe beleggingen in commercieel onroerend goed voor zo’n dertig institutionele beleggers, vooral in Nederland. Achmea Vastgoed maakt deel uit van Eureko, dat als asset manager actief is in verschillende Europese landen via onder meer F&C en Intertrust. De totale beleggingsportefeuille onder management bedraagt bijna 93 miljard euro. Eureko is ook op andere manieren actief in de commercieel onroerendgoedsector. Onder meer via Staal Bank, dat bestaat uit Staalbankiers, Achmea Vastgoedbank, Achmea Retail Bank, de Achmea Hypotheekbank en Woonfonds Hypotheken. In het jaarverslag 2003 van Eureko worden de vastgoedactiviteiten van deze takken niet nader in cijfers gepreciseerd. Verder heeft Eureko eind 2003 nog eens voor 1,038 miljard euro aan indirecte vastgoedbeleggingen onder management, plus nog eens 392 miljoen euro aan vastgoed voor eigen gebruik en 31 miljoen euro in ontwikkeling. Dit totaal komt uit op 1,461 miljard euro tegen 1,578 miljard eind 2002. De historische kostprijs van deze portefeuille lag eind 2003 op 1,311 miljard euro.

Reageer op dit artikel