nieuws

plaatsing immobilienfonds holland 61

Financieel

Bankhaus Wölbern is begonnen met de plaatsing van de participaties in het gesloten vastgoedfonds Immobilienfonds Holland 61.

Het fonds, gericht op Duitse en Oostenrijkse beleggers, belegt in twee kantoorgebouwen in Arnhem en Utrecht. Het fondsvolume bedraagt in totaal 58 miljoen euro, waarvan 28 miljoen euro eigen vermogen. De minimuminleg is 15.000 euro. Het Utrechtse kantoorpand (12.000 m2), gelegen aan de Uniceflaan, is langjarig verhuurd aan de Rijksgebouwendienst en is in januari voor 28 miljoen euro gekocht tegen een bruto aanvangsrendement van 6,96 procent van ING Real Estate. Het pand dateert uit 1988. De jaarhuur bedraagt 1,96 miljoen euro.Het Arnhemse kantoorgebouw (7.200 m2) wordt in juni opgeleverd en is volledig verhuurd aan waterleidingbedrijf Vitens. Het pand is gekocht tegen een bruto aanvangsrendement van 6,75 procent. De jaarhuur bedraagt 1,36 miljoen euro.

Reageer op dit artikel