nieuws

phanos wil naar effectenbeurs

Financieel

Ontwikkelaar Phanos wil nog dit jaar een private equity-vastgoedfonds aan de Amsterdamse effectenbeurs noteren.

Dat meldde bestuursvoorzitter Hans Ensing tegenover het Financieele Dagblad. De beursintroductie moet op termijn leiden tot een fondsomvang van in totaal 400 tot 500 miljoen euro. Ensing stelt daarin kapitaal te willen ophalen voor een vastgoedovername, die hij ‘al in het vizier heeft’. De eerste overname hoopt hij deze zomer te kunnen bekendmaken. Mogelijk wil de ondernemer meer Nederlandse partijen overnemen. Een beursnotering zou snel daarop moeten kunnen volgen, aldus Ensing in het FD. Phanos heeft momenteel voor 3,5 miljard euro aan ontwikkelingsplannen in de pijplijn zitten. Daarnaast overweegt het bedrijf nog dit jaar posities in te nemen op de Duitse markt. Deze expansie zal losstaan van de Nederlandse beursplannen.

Reageer op dit artikel