nieuws

pggm en dela nieuwe aandeelhouders q-park

Financieel

De verzekeraars PGGM en Dela zijn als nieuwe aandeelhouders toegetreden tot de parkeeronderneming Q-Park.

Met deze emissie is een uitbreiding van het bestaande aandelenpakket ontstaan: Dela heeft 29.000 aandelen (5,1 procent van de totale aandelenportefeuille) in handen gekregen en PGGM 35.000 aandelen (6,15 procent). Het bedrag dat met deze transactie is gemoeid, ligt op ruim 91 miljoen euro. ‘Door de participatie van twee sterke bedrijven als Dela en PGGM wordt het vertrouwen in onze onderneming en onze strategie opnieuw bevestigd’, aldus Ward Vleugels, bestuursvoorzitter van Q-Park. De bestuursvoorzitter ziet overeenkomsten in de aanpak tussen Q-Park en de twee nieuwe aandeelhouders: ‘Beide verzekeraars vertegenwoordigen langetermijnbelangen van hun deelnemers. Als parkeeronderneming richten wij ons ook op langetermijnposities in grote Europese steden, bij vliegvelden, treinstations en ziekenhuizen. Deze nieuwe toetredingen stellen ons in staat om onze positie in Europa te verstevigen en uit te breiden in de komende jaren. Met parkeergarages in eigendom, beheer, exploitatie of een mixvorm daarvan is Q-Park nu al een top-5-speler binnen de Europese parkeerbranche. De laatste jaren zijn de belangen in Europa snel uitgebreid met sterke marktposities in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken. Het bedrijf telt 1736 medewerkers en beheert ruim 200.000 parkeerplaatsen in Europa.

Reageer op dit artikel