nieuws

Overeenstemming over verkoop portefeuille Vastgoed Mixfonds

Financieel

De beheerder van het Vastgoed Mixfonds heeft een intentieovereenkomst gesloten voor de verkoop van vrijwel de gehele directe vastgoedportefeuille van het omstreden fonds.

Het vastgoed gaat naar European Property Investors LP, een pan-Europees vastgoedbeleggingsfonds opgericht en beheerd door IXIS AEW Europe ook wel bekend als Curzova. Het verkoopbedrag is nog niet bekendgemaakt. De feitelijke effectuering van de verkoop is namelijk nog afhankelijk van bepaalde voorwaarden, waaronder de uitkomst van een beperkt nader due diligence onderzoek en de toestemming van de vergadering van houders van participaties Vastgoed Mixfonds. Beheerder WVN Management verwacht medio oktober meer bekend te maken over de transactie en de gevolgen voor het fonds. Eind oktober wordt de verkoop voorgelegd aan de participanten. Het fonds staat sinds eind vorig jaar onder verscherpt toezicht van beurswaakhond AFM.De directe vastgoedportefeuille van het Vastgoed Mixfonds heeft volgens P. Gaasbeek van Fortis Bank, die als verkoopadviseur optreedt van het Vastgoed Mixfonds, een boekwaarde van 180 miljoen euro. Het belang in Slaghamer CV, een belegging in een cementfabriek ter waarde van een miljoen euro, is buiten de verkoopovereenkomst gehouden. De portefeuille bestaat voornamelijk uit kleine en middelgrote kantoorgebouwen, verspreid door het hele land. Het fonds heeft ook nog voor 60 miljoen euro aan liquide middelen. IXIS AEW Europe is een Europese vastgoedbelegger met ongeveer 9,7 miljard euro aan beheerd vermogen.     

Reageer op dit artikel