nieuws

opsplitsing am een feit

Financieel

BAM doet – via de groepsmaatschappij Terra Amstel – zijn overnamebod op projectontwikkelaar AM gestand.

BAM bracht eind december een bod uit van 10,15 euro per aandeel AM. De bieding waardeert AM op bijna 1 miljard euro. Het bouwbedrijf gaf ruim 2,2 miljoen nieuwe aandelen uit om de overname te financieren. De aandelen werden uitgegeven tegen een koers van 69 euro, waarmee een bedrag werd opgehaald van 153,3 miljoen euro. AM bestaat nu uit twee onderdelen. BAM neemt alleen de woning- en grondontwikkelingsdivisie over. De winkeltak gaat naar MSREF, een investeringsmaatschappij van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley, en het management. Nu BAM het bod op AM gestand doet, verdwijnt AM vanaf vandaag uit de Midkap. De positie van AM in de Midkap zal niet door een ander fonds worden overgenomen. Gisteren maakte AM bekend dat ook de verkoop en de levering van aandelen in AM Development aan MSREF is voltooid. Dit onder verwijzing naar de openbare mededeling (zie eerste alinea) waarin Terra Amstel bekendmaakte dat zij de aanbevolen openbare biedingen op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van AM en op alle geplaatste en uitstaande warrantrechten, inwisselbaar voor aandelen gestand doet. De splitsing van AM komt niet als een verrassing. Al in maart, tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2004, liet AM weten ‘een strategische oriëntatie’ uit te voeren. Toen werd ook duidelijk dat de wens bestond de woningdivisie te scheiden van de winkeldivisie, omdat de synergievoordelen tegenvielen. Het fusieproduct AM ontstond halverwege 2002 toen Amstelland en MDC de handen ineensloegen. In de aanmeldingstermijn heeft BAM 93,8 procent (94,1 inclusief de warrantrechten) van de aandelen AM in handen gekregen. De minimale vereiste voor gestanddoening van het bod lag op 80 procent. De houders van effecten, die de biedingen nog niet hebben aanvaard, krijgen tot uiterlijk vrijdag 10 februari 2006 15.00 uur de tijd om deze aan te melden tegen dezelfde prijzen en onder dezelfde voorwaarden als opgenomen in het biedingsbericht. De betaling zal uiterlijk op woensdag 15 februari 2006 worden afgewikkeld, meldt BAM.

Reageer op dit artikel