nieuws

ontwikkelaar van hoogevest boekt winst

Financieel

De Van Hoogevest Groep heeft in 2005 een nettowinst van 2,6 miljoen euro behaald op een omzet van 130,5 miljoen euro.

De Amersfoortse projectontwikkelaar en bouwer meldt in zijn jaarverslag dat een goede exploitatie van de eigen vastgoedportefeuille bijdroeg aan de winst. Ook nam het bedrijf vorig jaar 300 woningen in productie in de nieuwe woonwijk Nieuw-Oosteinde te Aalsmeer. Verder legde de nieuwbouw van een 22.000 m2 groot kantoorgebouw voor PricewaterhouseCoopers in Rotterdam het bedrijf geen windeieren. De groep streeft naar een nettowinst van minimaal 4 procent. Voor 2006 verwacht de ontwikkelaar 500 woningen uit eigen ontwikkeling in productie te nemen. Nieuwe projecten zitten in de pijplijn dankzij de aankoop in Zeist van een voormalig Eneco-terrein waar woningen en kantoren worden ontwikkeld, de herontwikkeling van het jachthavengebied Schoterbrug in Haarlem en een centrumontwikkeling in Amerongen.

Reageer op dit artikel