nieuws

nieuwe steen voldoet aan verwachtingen

Financieel

Het vastgoedbeleggingsfonds Nieuwe Steen Investments (NSI) heeft over het eerste halfjaar van 2006 een direct beleggingsresultaat behaald van 24,3 miljoen euro, wat overeenkomt met een resultaat van 0,68 euro per aandeel.

Daarmee is het resultaat min of meer gelijk aan de 23,1 miljoen euro (0,69 euro per aandeel) die over het eerste halfjaar van 2005 werd gerealiseerd. Dat heeft het beleggingsfonds vrijdag bekendgemaakt. NSI rekent voor heel 2006 op een direct beleggingsresultaat van 1,36 euro per aandeel. De huuropbrengsten over het eerste halfjaar van 2006 bedroegen 45,7 miljoen euro, tegenover 43,8 miljoen een jaar eerder. De exploitatiekosten waren 10,4 procent van deze opbrengsten. Een jaar eerder was dat nog 9,8 procent. De marktwaarde van de onroerendgoedportefeuille is in het eerste halfjaar van 2006 toegenomen van 1,1 miljard euro tot 1,2 miljard. De portefeuille nam onder meer toe door 25,9 miljoen euro aan nieuwe aankopen, terwijl voor 8,2 miljoen euro vastgoed werd verkocht. Voor 2006 zet Nieuwe Steen in op eenzelfde groei als in 2005. Het vastgoedfonds wil voor 100 miljoen investeren in nieuwe beleggingen en objecten verkopen die niet meer voldoen aan de gewenste kwaliteit en rendementsverwachtingen. Over het tweede kwartaal wordt een interim-dividend uitgekeerd van 0,34 euro per aandeel.

Reageer op dit artikel