nieuws

Nieuwe inflatie-derivaten gebaseerd op vastgoed

Financieel

IEF Capital, het samenwerkingsverband van Inflation Exchange Fund Holding en Bouwfonds Asset Management, en ABN Amro Asset Management hebben twee nieuwe financiële producten gelanceerd waarmee institutionele beleggers zich kunnen indekken tegen inflatie.

De producten zijn gebaseerd op een omvangrijke vastgoedportefeuille en gelinkt aan onder meer de inflatie-index van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Als hedge voor de nieuwe producten heeft IEF Capital de afgelopen maanden een vastgoedportefeuille opgebouwd ter waarde van 90 miljoen euro. De portefeuille omvat twaalf retailprojecten en negen kantoorgebouwen. Het vastgoed is verworven van diverse projectontwikkelaars (waaronder BAM) en beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen (bijvoorbeeld het Vastgoed Mixfonds en UniInvest). De financiële producten worden aangeboden aan institutionele beleggers die zich willen beschermen tegen de inflatie in Nederland. IEF Capital is marktleider op het gebied van dergelijke producten.

Reageer op dit artikel