nieuws

nieuwe directieovereenkomst dim vastgoed

Financieel

De raad van commissarissen van de Rotterdamse vastgoedbelegger Dim Vastgoed is akkoord met Dane Investors Management (dat de directie en het beheer over Dim voert) over een nieuw en soberder contract na 31 maart van dit jaar.

Om de nieuwe overeenkomst te laten ingaan, zal het oude contract per 1 april worden opgezegd. Het management ontvangt een beëindigingsvergoeding van 11,8 miljoen dollar. De betaling zal worden opgenomen in de resultaten over 2006.In februari meldden de commissarissen al dat het zwaar bekritiseerde directiecontract wordt versoberd. De belangrijkste wijziging is het schrappen van een verplichte afkoopsom. Verder wordt het onder het nieuwe contract mogelijk op elk moment het management de wacht aan te zeggen.Het Amerikaanse onroerendgoedbedrijf Equity One, dat vorig jaar een mislukte poging deed Dim over te nemen, zag niks in het huidige contract. Equity One vond de directievoering van Dim Vastgoed te duur. Ook de afkoopsom was de Amerikanen een doorn in het oog. Homburg Invest, dat eveneens heeft geprobeerd Dim in te lijven, had dezelfde kritiek.

Reageer op dit artikel