nieuws

nieuw beleggingsfonds projectontwikkeling

Financieel

De Belgische vastgoedexpert Gert Cowé richt een nieuw beleggingsfonds op voor projectontwikkeling.

Voor dit fonds, Brixinvest, zoekt hij vooral vermogende particuliere risicobeleggers die dan minimaal 125.000 euro moeten inleggen. Met het fonds beoogt hij een jaarlijks rendement van minstens 15 procent. Dat meldt de vastgoedexpert in het Vlaamse dagblad De Tijd. Cowé vertrok enkele weken geleden als directeur van de vastgoedbeleggingsfondsen Intervest Offices en Intervest Retail.De belegger in Brixinvest stopt zijn geld in een enkel project, niet in een portefeuille van projecten. Het project moet minimaal 10 miljoen euro groot zijn. Na de oplevering zoekt Brixinvest een koper voor het complex, en ontvangt de belegger de verkoopopbrengst na aftrek van de kosten. Dat gebeurt naar verwachting twee tot vier jaar na de inleg. De winst per project schat Cowé op 20 tot 30 procent.

Reageer op dit artikel