nieuws

nibc securitiseert lening 155 miljoen euro

Financieel

NIBC in Den Haag securitiseert een lening van 155 miljoen euro (een Commercial Mortgage Backed Securitiy; CMBS) die een groep institutionele beleggers, verenigd onder de naam Mesdag, heeft verstrekt aan de Nederlandse Alliance VII CV.

In deze CV participeren onder anderen de Eindhovense vastgoedbeleggers Tom Moeskops en Harry van de Moesdijk. De Nederlandse commanditaire vennootschap leent het geld aan de Nederlandse besloten vennootschap Valbonne Real Estate die eigenaar is van 4.250 sociale huurappartementen, 33 bedrijfsruimten en 1.875 parkeerplaatsen in Gropiusstadt-Berlijn. Valbonne heeft het hypotheekrecht verschaft ter zekerheid van de lening die Mesdag aan Alliance heeft gegeven. De securitisatie bestaat uit zes verschillende typen obligaties die zijn genoteerd aan de Irish Stock Exchange. De rating van de obligaties is verzorgd door Standard and Poor’s en Fitch Ratings en varieert van 21 basispunten boven Euribor voor de AAA-obligaties tot 190 basispunten boven Euribor voor de meest risicovolle stukken. De gemiddelde looptijd bedraagt 7,7 jaar. De transactie past in de strategie van zakenbank NIBC om zijn positie in de internationale vastgoedmarkt en vooral de snel groeiende Duitse te versterken.

Reageer op dit artikel