nieuws

nibc en ing herfinancieren vendex-portefeuille

Financieel

NIBC en ING hebben de LEO-Mesdag-transactie afgesloten.

Het betreft hier een zogenoemde Commercial Mortgage Backed Securities-transactie (CMBS) met een waarde van 1,050 miljoen euro. Het is de vierde CMBS die door NIBC is gearrangeerd en de tweede Mesdag. Via LEO-Mesdag heeft een grote groep institutionele beleggers de herfinanciering verschaft van een lening, die is verstrekt aan consortium met onder meer IEF Capital, Bouwfonds Asset Management en PGGM. Het onderliggende vastgoed is de vastgoedportefeuille die bekend stond als de Vendex KBB-portefeuille. Deze werd begin dit jaar verkocht. Vendex KBB heet overigens nu Maxeda. De lening is afgegeven op basis van 70 A1-retaillocaties en drie parkeergarages, die langjarig zijn gehuurd door Hema, V&D en Bijenkorf.De transactie bestaat uit zeven groepen van aandelen, die zijn genoteerd aan de Euronext. De rating agencies Standard and Poor’s, Moody’s en Fitch Ratings hebben een rating gekoppeld aan de vijf tranches die inmiddels zijn verkocht. De prijs loopt uiteen van Euribor + 19 basispunten voor de AAA rated notes en Euribor + 80 basispunten. De verwachte afloop ligt rond augustus 2014, de wettelijk expiratie is vastgesteld op augustus 2019. De Loan to Value ratio op het moment van afsluiten van de CMBS bedroeg 72,9 procent.

Reageer op dit artikel