nieuws

nauwelijks aandacht risico’s beleggingshypotheek

Financieel

Financiële instellingen geven hun klanten onvoldoende inzicht in de risico’s van beleggingshypotheken.

Gedegen interne analyses van de risico’s van dergelijke hypotheken worden evenmin gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandsche Bank. De instellingen blijken slechts in beperkte mate te sturen op managementinformatie over onderliggende beleggingen. ‘Dit inzicht is van groot belang om mogelijke reputatierisico’s en/of -schade in te kunnen schatten en vervolgens te beheersen.’ Het is dan ook volgens de toezichthouder ‘essentieel’ dat de instellingen naar de situatie voor beleggingshypotheken onderzoek verrichten en in hun risicobeheer nadrukkelijk aandacht besteden aan de risico’s van deze hypotheken.’

Reageer op dit artikel