nieuws

mogelijk bod van 11 miljard euro op ahold

Financieel

Een groep van Britse en Amerikaanse investeerders bereidt een bod voor van 11 miljard euro op het supermarktconcern Ahold.

Dat meldt de Britse zakenkrant The Business. De hedge funds zouden erop uit zijn Ahold op te kopen en vervolgens te splitsen. Ahold is eigenaar van de grootste supermarktketen in Nederland, Albert Heijn, maar haalt meer dan 70 procent van zijn omzet uit de Verenigde Staten.Eind vorige week maakte Ahold de resultaten bekend over het tweede kwartaal 2006. Hieruit bleek dat de supermarktleider Albert Heijn in Nederland 8,8 procent omzetstijging boekte naar 1,5 miljard euro. In het eerste kwartaal bedroeg de toename van de verkopen nog maar 4,8 procent. De groei werd vooral veroorzaakt door meerverkoop bij bestaande winkels. De Nederlandse tak deed het daarmee een stuk beter dan het hele Ahold-concern dat in het tweede kwartaal een omzet boekte van 10,5 miljard euro. Dat is evenveel als in dezelfde periode een jaar eerder. Zonder het effect van wisselkoersen zou de omzet met 2,2 procent zijn gestegen. De netto-omzet in de VS van de supermarkten Stop & Shop en Giant-Landover steeg 1,3 procent tot 3,9 miljard dollar. Bij de winkels van Giant-Carlisle en Tops daalde de omzet. Daar gingen de inkomsten terug met 3,9 procent tot 1,4 miljard dollar. Vooral bij Tops ging het minder goed. Bij de distributeur van levensmiddelen US Foodservice heeft Ahold de bedrijfsvoering goed in de hand. Het bedrijfsonderdeel maakt ‘solide vooruitgang’ en is op weg om de eerder gestelde doelen te halen. De netto-omzet steeg 2,3 procent tot 4,4 miljard euro.

Reageer op dit artikel