nieuws

Misverstand over belang Van Poecke in Westersuyker

Financieel

Door berichten in de financiële media is er onduidelijkheid ontstaan over de betrokkenheid van olie-ondernemer Marcel van Poecke bij het bod van een consortium op het beursgenoteerde vastgoedfonds Westersuyker.

FEM Business – en in navolging daarvan ook Het Financieele Dagblad en PropertyNL – berichtte vorige week dat Van Poecke een belang van 28,5 procent – ter waarde van 32 miljoen euro – in WS Vastgoed Westersuyker zou hebben genomen. Zoals bekend is echter door een consortium beleggers onder leiding van IEF Capital een bod op Westersuyker uitgebracht van 110 miljoen euro. In dit consortium zitten naast IEF Capital ook PGGM, Van der Vorm Vastgoed en Beryllus. Beryllus is de vermogensmaatschappij van de gebroeders Van Poecke. Een van hen, Marcel, is oprichter en hoofdaandeelhouder van de Rotterdamse oliemaatschappij Petroplus en vanuit die positie ook de grootste aandeelhouder van Beryllus. Het bericht in FEM Business is dus geen nieuwe informatie, maar heeft nagelaten de naam Van Poecke aan Beryllus te koppelen.     

Reageer op dit artikel