nieuws

Meer winst voor Rodamco Europe

Financieel

De nettowinst van vastgoedfonds Rodamco Europe is in de eerste helft van dit jaar met 13,5 procent gestegen naar 184,4 miljoen euro.

Voor het hele jaar blijft het fonds, dat vooral belegt in winkels, uitgaan van een winststijging van 5 procent.Topman M. Hulshoff stelde donderdag tevreden vast dat de hogere halfjaarcijfers van Rodamco een voortzetting betekenen van de stabiele groei van de laatste tijd. Het grootste deel van de groei is te danken aan overnemingen in 2003. Van belang vindt het fonds dat het consumentenvertrouwen in de belangrijkste markten waarin het fonds actief is, is verbeterd. Ook de beleggers zijn positiever gestemd. Dit was vooral merkbaar in het tweede kwartaal. De verbeterde vooruitzichten hebben geleid tot een hogere waarde van de bezittingen. Het leverde 30,5 miljoen euro op. De beleggingen stonden eind juni in de boeken voor 7,2 miljard euro, 100 miljoen euro meer dan eind 2003. De bezettingsgraad van de panden was met 96,5 procent iets lager dan een halfjaar eerder. In de echte winkelpanden, goed voor 86 procent van het bezit, bleef hij op 98 procent staan. Rodamco ontving in de eerste zes maanden 227,5 miljoen euro aan huur, 9,5 procent meer dan in dezelfde periode van 2003. Hulshoff was er gezien het licht toenemende consumentenvertrouwen donderdag van overtuigd, dat Rodamco zijn groeiverwachtingen voor dit jaar zal kunnen waarmaken.    

Reageer op dit artikel