nieuws

Macintosh-winkels boeken kwart meer winst

Financieel

De Macintosh Retail Group heeft in het eerste halfjaar een nettowinst geboekt van 4,8 miljoen euro.

Dat is een kwart meer dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. Dat heeft de eigenaar van ketens als Kwantum, Piet Klerkx, Dolcis, Manfield, Invito, Halfords en Belcompany donderdag bekendgemaakt.Het bedrijf uit Maastricht had in juli al gemeld dat de omzet in het eerste halfjaar met bijna 3 procent is gestegen tot 393,5 miljoen euro. De betere resultaten worden vooral toegeschreven aan de hogere omzetten in de woningdecoratiemarkt, de winkels voor fiets- en auto-artikelen (Halfords) en bij de telecomwinkels van Belcompany. De consumenten besteedden in kleding- en schoenenwinkels minder dan in de eerste helft van 2003.Volgens Macintosh waren prijsacties nodig om omzet te genereren in een markt waarin consumenten iets minder negatief beginnen te worden. De marges bleven ondanks de acties nagenoeg op het hetzelfde niveau als in 2003. Dit was vooral te danken aan kostenbesparingen. Wegens de onzekerheid over het tijdstip en de mate van herstel van het economisch klimaat, durft het bedrijf geen verwachting uit te spreken over de resultaten in de tweede helft van dit jaar.     

Reageer op dit artikel